3voor12 Luisterpaal

De laatste albums in de luisterpaal
  1. Volgende week struint 3voor12 weer alle zaaltjes van Groningen af om hét nieuwe Europese poptalent in actie te zien op Eurosonic. Ga jij dat ook doen? Hierbij alvast tien artiesten waarvan wij veel verwachten, aangevuld met een playlist met veertig ‘potential winners’. Volg het festival vanaf volgende week woensdag op de site en in 3voor12 Radio op 3FM.
  2. Met Noorderslag voor de deur brengt de Nederlandse popmuziek zichzelf in stelling voor een vliegende start van het nieuwe jaar. Verschillende grote namen hebben al nieuwe albums aangekondigd, in de hoop op een goed festivalseizoen. Wat staat er allemaal op stapel? En naar welke tien albums kijken we het meest uit? Kunnen grote namen als Spinvis, Ronnie Flex en Thomas Azier hun faam waarmaken?
  3. Nu hij vader is geworden, wil Yousef Gnaoui bijdragen aan een wereld waarin een Arabische naam geen invloed meer heeft op je toekomstperspectief en je paspoort je over alle grenzen kan brengen. ‘Dit is de allerraarste verantwoordelijkheid.’ Vanavond is Sef co-host in 3voor12 Radio.
  4. Terwijl klasgenoten in de gang christelijke liedjes speelden, zaten zij in de mediatheek foto’s van leraren te bekliederen met Paint. Nog altijd is de Friese cultsensatie The Homesick er niet vies van een beetje te provoceren. Dit weekend verschijnt hun eigenwijze debuutalbum.
  5. Vandaag verschijnt Come, Future, het excentrieke indierockdebuut van Jo Goes Hunting. We spraken frontman Jimmi Hueting over de jazzwereld, absurde shit en op de zolder pingelen met zijn grote broer Rocco.
  6. Tijdens een acteerklus in Atlanta ontmoette hij grootheden als Future en Gucci Mane, nu verovert Jairzinho als rapper de harten in Nederland. ‘Sommigen vinden rust in een jointje of drank, ik vind mijn rust op het podium.’
  7. Een filosofisch gesprek met Wilde Westen, het heetste trapcollectief van het moment. Over het straatleven, dealen, kunst, de PVV en de verslaving van Lil’Kleine. ‘Ik vind het een beetje parra dat je wel in een hoekje gestopt wordt als je rapt over drugs verkopen, maar als je praat over drugs gebruiken mag het gewoon een nummer 1-hit worden.’
  8. Met zijn debuutalbum Slaaptekort wordt Boef een superster, dat kan niet anders. Maar daarvoor moet hij zijn imago als 'straattuig' wel van zich af weten te schudden. 'Ik zou het heel leuk vinden als Beatrix mij ook een knuffel wil geven.'