3voor12 Luisterpaal

De laatste albums in de luisterpaal
  1. Met zijn debuutalbum Slaaptekort wordt Boef een superster, dat kan niet anders. Maar daarvoor moet hij zijn imago als 'straattuig' wel van zich af weten te schudden. 'Ik zou het heel leuk vinden als Beatrix mij ook een knuffel wil geven.'
  2. Een filosofisch gesprek met Wilde Westen, het heetste trapcollectief van het moment. Over het straatleven, dealen, kunst, de PVV en de verslaving van Lil’Kleine. ‘Ik vind het een beetje parra dat je wel in een hoekje gestopt wordt als je rapt over drugs verkopen, maar als je praat over drugs gebruiken mag het gewoon een nummer 1-hit worden.’
  3. Met Noorderslag voor de deur brengt de Nederlandse popmuziek zichzelf in stelling voor een vliegende start van het nieuwe jaar. Verschillende grote namen hebben al nieuwe albums aangekondigd, in de hoop op een goed festivalseizoen. Wat staat er allemaal op stapel? En naar welke tien albums kijken we het meest uit? Kunnen grote namen als Spinvis, Ronnie Flex en Thomas Azier hun faam waarmaken?
  4. Volgende week struint 3voor12 weer alle zaaltjes van Groningen af om hét nieuwe Europese poptalent in actie te zien op Eurosonic. Ga jij dat ook doen? Hierbij alvast tien artiesten waarvan wij veel verwachten, aangevuld met een playlist met veertig ‘potential winners’. Volg het festival vanaf volgende week woensdag op de site en in 3voor12 Radio op 3FM.
  5. Noorderslag zit er op en wij hebben onze hoogtepunten maar eens op een rijtje gezet. Wat blijkt? Hiphop zegeviert, en wel in allerlei verschijningsvormen: de rauwe punkexplosie van SMIB vormt het absolute hoogtepunt, de druggy Leidse Plein-rap van Yung Internet volgen en zijn die Parels van de Jordaan niet eigenlijk het straatrap van de jaren 50?
  6. Tijdens een acteerklus in Atlanta ontmoette hij grootheden als Future en Gucci Mane, nu verovert Jairzinho als rapper de harten in Nederland. ‘Sommigen vinden rust in een jointje of drank, ik vind mijn rust op het podium.’
  7. Nu hij vader is geworden, wil Yousef Gnaoui bijdragen aan een wereld waarin een Arabische naam geen invloed meer heeft op je toekomstperspectief en je paspoort je over alle grenzen kan brengen. ‘Dit is de allerraarste verantwoordelijkheid.’ Vanavond is Sef co-host in 3voor12 Radio.
  8. Een retro-game, Iggy Pop als voice-over van een dure video, een korte film: alleen al aan de promo-middelen kan je zien dat Alt-J een van de grotere ‘indie’-bands van het moment is. Al kun je je afvragen wat het woord stempel indie nou precies betekent. Na twee albums waarmee ze het tot aan de Ziggo Dome schopten is het Britse trio terug met album nummer drie. En die titel ‘Relaxer’ blijkt niet voor niets.