3voor12 nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van 3voor12
  1. De taak van de 3voor12-redactie zit erop. Twaalf albums zijn genomineerd voor de 3voor12 Award, de prijs voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. De macht verplaatst zich nu volledig naar de twaalfkoppige jury. Wie gaan bepalen wat de beste Nederlandse plaat van 2016 is?
  2. Haagse Amsterdammer Makam gaat er al jaren op vakantie, de baai Than Sadet op het door backpackers platgelopen Koh Phangan in Thailand. Op een gegeven moment nam ie maar wat apparatuur mee en maakte hij er wat schetsen voor wat uiteindelijk een album werd. Een album waarop die ene specifieke baai uiteindelijk uitgroeide tot een wereld op zich.
  3. De gastjes van Canshaker Pi stormen pas een jaar of twee langs de Nederlandse festivals en poppodia, maar weten daarmee al een beruchte reputatie op te bouwen. Komt Canshaker Pi langs, dan is je tent daarna afgebroken. Vorig jaar kwam het debuutalbum uit, dat nu genomineerd is voor de 3voor12 Award. Vol urgente, bij vlagen hysterische slackerrockliedjes, barstend van de levenslust.
  4. Hoe worden hits geboren? Tegenwoordig vaak door specialisten op te hokken in een zogenaamd song camp. De één levert de beat, de ander de melodie en de derde de tekst. 3voor12’s muzieksamensteller Menno Visser kreeg een week lang exclusief toegang tot een internationaal schrijverskamp in Kaapstad, Zuid-Afrika en zag de geboorte van een hit.
  5. Na buzz op internationale muziekmedia, twee EP's en een paar spectaculaire videoclips bracht Sevdaliza eerder dit jaar eindelijk haar eerste album uit. Of nou ja, een album, ISON is met zijn uitgekiende visuele dimensie en ambitieuze thematiek eerder een totaalkunstwerk. Maar het is vooral een verzameling vlijmscherpe songs waarmee Sevdaliza zichzelf ontleedt.