3voor12 nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van 3voor12
  1. Het deze week verschenen derde album van Fleet Foxes is een cryptische puzzel waar de stukjes slechts langzaam in elkaar vallen. Zes jaar lang was Robin Pecknold verdwenen van de muzikale wereldkaart en ook op Crack-Up klinkt hij solitair en teruggetrokken. Grappig genoeg vertelt hij via zijn Instagram wonderbaarlijk veel over zichzelf. Een gesprek aan de hand van zijn tijdlijn.
  2. Vanaf morgen staan de Groene Heuvels van DTRH weer vol met podia, artiesten en festivalgangers. Nog aan het piekeren of je naar Oscar And The Wolf of HO99O9 gaat? Misschien heb je wat aan onze tips:
  3. β€˜Het was een nieuwe wereld voor me. Opeens was ik enthousiaster over wat Alex op zijn keyboard speelde, dan waar ik zelf mee kwam op mijn gitaar.’ Zo simpel als Britt Daniel – zanger en brein van Spoon – het vertelt, is het. Opvallend is het ook. Spoon, de band die al twintig jaar en acht albums lang zalen uitverkoopt met herkenbare gitaarriffs en hooks, wil op album nummer negen een stap richting een groter publiek zetten door juist dat kenmerkende gitaargeluid naar de achtergrond te verplaatsen. Hoe dit klinkt, laat Spoon komend weekend horen op Down the Rabbit Hole.
  4. Wat is het toch makkelijk om een band uit het oog te verliezen. Alweer negen jaar geleden debuteerde Fleet Foxes uit Seattle met een magistraal debuut, waarmee het uitgroeide tot leiders van een folk revival beweging. Zes jaar na hun tweede album Helplessness Blues is er ineens een opvolger. Waar was Robin Pecknold gebleven? En nog belangrijker: waarmee komt ie terug?
  5. Van die bizarre klim de lichtmast in tot de verstilling bij Radiohead, van de crowdsurfende pooltafel tot het kusje van Whitney: dit zijn de mooiste momenten van Best Kept Secret 2017, daar waar je bij was (of oh-zo-graag bij had willen zijn), de magische momenten waar we nog weken over zullen napraten.