3voor12 nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van 3voor12
  1. Er voltrekt zich een drama in het Rotterdamse nachtleven: het toonaangevende BAR zou later dit jaar de deuren sluiten om de veel grotere nieuwe club Maatschappij Voor Volksgeluk te openen, maar ook de plannen daarvoor zijn nu definitief van de baan. Al het personeel komt op straat te staan. Een ton aan investeringskosten is verdampt. En een van de belangrijkste cultuurdragers van Rotterdam verdwijnt. Waar ging het mis?
  2. Het openbaar ministerie wil praten met de rapwereld. Dat kopte NRC afgelopen week in een uitgebreid interview met Job van Beekhoven, beleidsmaker van het Functioneel Parket. Doel: begrijpen wat in de wijken speelt en een maatschappelijke coalitie aangaan met artiesten die kwetsbare jongeren aanspreken met hun muziek. Zijn betoog valt in de hiphopwereld een stuk beter dan de oproep van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb dat rappers hun verantwoordelijkheid moeten nemen voor vuurwapengeweld. Dat lijkt weliswaar hetzelfde, maar het verschil is essentieel.
  3. Al zes jaar zijn ze onderweg, maar de ontdekkingsreis van Grasnapolsky is nog niet ten einde. Het winterfestival, waar kleine Nederlandse indie-acts floreren en waar verrassingen in een klein hoekje zitten, heeft vorige locatie Radio Kootwijk uitgespeeld. Daarom richt Grasnapolsky zich nu op De Toekomst, een onontgonnen festivallocatie in het hoge noorden waar ruimschoots plek is voor nieuwe verhalen.
  4. Op zijn zevende album durft Neerlands meest gewaardeerde troubadour Lucky Fonz III te experimenteren zoals nooit tevoren, omdat hij voor het eerst niet bang is dood te gaan. Over zijn house-verslaving, raven als mini-suïcide en wat we met zijn muziek moeten doen als hij toch overlijdt.
  5. Mozes and the Firstborn is op avontuur. In 33 dagen speelt de band dertig shows in de Verenigde Staten. Samen met Spaanse band The Parrots reizen de mannen kriskras het land door. En ze nemen jou mee. Frontman Melle Dielesen houdt voor 3voor12 een uitgebreid tourdagboek bij in woord en beeld. In deze eerste aflevering: een album releaseparty, een aantal sicke shows, en een vruchteloze zoektocht naar de Subway.