3voor12 nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van 3voor12
  1. Het leek een normale uitzending te worden deze woensdag, tot Alex Kapranos - frontman van Franz Ferdinand - tegenover Roosmarijn kwam zitten. Hij had zijn huiswerk gemaakt en een hele lijst nummers met zich meegenomen, en sprak uitgebreid over zijn favoriete muziek, zijn ontmoeting met held Nile Rodgers en de nieuwe plaat van Franz Ferdinand.
  2. Dat ook in de muziekwereld seksueel getint wangedrag voorkomt dat de hashtag #MeToo verdient, zal niemand verbazen. Het is in de ongedwongen, vaak feestelijke omgeving zelfs zo normaal dat we het zijn gaan cultiveren. Onterecht? Redacteuren Atze de Vrieze en Cécile van Wijnsberge geven hun persoonlijke kijk op de schrijnende verhalen van de afgelopen weken.
  3. Er was één geluid waar iedere Nederlandse rapper dit jaar op sprong: overgevlogen uit Parijs en de favela’s in Brazilië, superkaal met lui swingende claps en snares, four to the floor-kick en een tempo waar je zowaar op kan dansen. Bizzey en Stijco over afrotrap en baile funk.
  4. Het lijkt wel 2009 in de Song van het Jaar. Acts als Grizzly Bear, LCD Soundsystem en Fleet Foxes zetten in 2017 de toon, net zoals bijna een decennium geleden toen ze hun grootste successen vierden. Ze passen naadloos in de trend dat de indie-acts met de langste adem de dienst uitmaken.
  5. Down At The Root zit vol spannende, soulvolle songs met elektronica. Het maakt je bijna jaloers op hoe makkelijk Nana Adjoa met de struggles van het leven omgaat. Haar kleine verhaaltjes nemen je mee naar een zorgeloos bestaan.