3voor12 nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van 3voor12
  1. Haar experimentele elektronica wordt internationaal gelauwerd, maar de 19-jarige LYZZA ziet zichzelf nog altijd als een oplichter. Maar dan wel eentje die van de clubscene en de wereld daaromheen een betere plek probeert te maken, die knokt tegen seksisme en voor LGBTIQ-rechten. ‘Het is net als met tumors: je verwijdert de kanker voordat hij zich verspreidt.’ Op ADE kun je niet om haar heen, vanavond in 3voor12 Radio presenteert ze haar nieuwe EP.
  2. Overal waar hij komt wordt Carl Craig aangekondigd als een van de absolute legendes van de techno. En dat is hij natuurlijk ook, met een carrière van drie decennia die begon in de bakermat van het genre: Detroit. Maar ook deze gepokte en gemazelde veteraan kan soms best een paar shots tequila gebruiken tegen de zenuwen. Dat en meer geheimtips van technomeester Carl Craig in De Kunst van de DJ.
  3. Dit najaar is het precies 30 jaar geleden dat in Nederland een nieuwe muziekstroming aan een opmars begon die zijn gelijke niet kent. De VPRO viert het jubileum van Dutch Dance met een drieluik van documentaires op NPO 3, een podcastserie en nu ook een website vol interviews en archiefmateriaal. Duik zelf in de geschiedenis van dance in Nederland.
  4. Eind jaren negentig bereikte de gabbercultuur een gigantisch hoogtepunt, dat zich niet door de grens liet tegenhouden. ID&T moest vanuit het hele land meer dan honderd touringcars laten rijden om de duizenden fans naar Antwerpen te rijden voor Global Hardcore Nation, een feest dat volgens velen de geschiedenisboeken in ging als het beste hardcorefeest ooit.
  5. Een manager? Nee joh. Een boeker? Soms, als ie maar geen shows in Terneuzen boekt. Nee, Scram C Baby is niet zo goed in zichzelf verkopen. Maar ondertussen bestaan ze wel al 25 jaar en hebben ze na acht jaar stilte weer een sterk album gemaakt. De meest weerbarstige - of nee: eigenwijze - band van Nederland is terug.